iCloud မွာ ကိုယ့္ရဲ့ Safari History ေတြကို မသိမ္းထားခ်င္ရင္ ဘယ္လိုလုပ္မလဲ?
iOS Mobile Tech

iCloud မွာ ကိုယ့္ရဲ့ Safari Browser History ေတြကို မသိမ္းထားခ်င္ရင္ ဘယ္လိုလုပ္မလဲ?

iCloud မွာ ကိုယ္ဖ်က္လိုက္တဲ့ Safari Browser History ေတြကိုေတာင္မွ ႏွစ္ပါတ္တိုင္တိုင္ သိမ္းထားပါတယ္။ ဒါကလည္း အခုခ်ိန္ထိေအာင္ ျဖစ္ေနတဲ့ iCloud ရဲ့ Minor Bug ေပါ့ေနာ္။ ဒီအေၾကာင္းကို ဒီလင့္ခ္ မွာ ေသခ်ာဖတ္နိုင္ပါတယ္။

ဒီ How To ေလးရဲ့ အဓိကရည္ရြယ္ခ်က္ကေတာ့ Privacy အထိခံလို႔ မရတဲ့သူေတြ၊ အလုပ္နဲ႔ပက္သက္တာေတြကို iCloud ထဲမွာ သိမ္းထားဖို႔ အဆင္မေျပတဲ့ သူေတြအတြက္ပါ။ ကိုယ္ကမလိုေတာ့ဘူးထင္လို႔ ဖ်က္လိုက္တာေတာင္မွ ႏွစ္ပါတ္ေလာက္ iCloud ထဲမွာ သြားဥေနတယ္ဆိုေတာ့ Apple Product ကိုင္တဲ့သူေတြလည္း ဒီ Syncing Feature ကို ပိတ္ထားသင့္တယ္လို႔ ထင္ပါတယ္။ (ကၽြန္ေတာ္ကိုယ္တိုင္လည္း ပိတ္ထားပါတယ္။)

ဒီ Syncing Feature ကိုပိတ္တာ လြယ္ပါတယ္။ iOS မွာဆိုရင္ Setting ကို သြားမယ္။
ၿပီးရင္ iCloud ထဲဝင္မယ္။

ေနာက္ၿပီး Safari ဆိုတဲ့စာရဲ့ ေဘးနားက Switch ေလးကိုႏွိပ္မယ္။ အဲ့အခါက်ရင္ “ယခင္က ခင္ဗ်ားတို႔အရင္တုန္းက Sync လုပ္ထားတဲ့ Safari Data ေတြကို Phone ထဲက (ဒါမွမဟုတ္) iPad ထဲကေန ဖ်က္ျပစ္မွာလား?” လို႔ေမးပါလိမ့္မယ္။ သိမ္းထားခ်င္တဲ့သူေတြကေတာ့ “Keep on My iPhone” (ဒါမွမဟုတ္) “Keep on My iPad” လို႔ေရြးလိုက္ပါ။ မသိမ္းထားခ်င္တဲ့သူေတြကေတာ့ “Delete from My iPhone” (ဒါမွမဟုတ္) “Delete from My iPad” လို႔ေရြးလိုက္ေပါ့။

MacOS အတြက္ဆိုရင္ System Preferences ထဲသြားမယ္။

ၿပီးရင္ iCloud ထဲဝင္မယ္။

ေနာက္ၿပီး Safari ဆိုတဲ့စာရဲ့ ေဘးနားက အမွန္ျခစ္ကေလးကို ျဖဳတ္ေပးလိုက္ပါ။

အထက္ပါ ေဖာ္ျပပါ အေၾကာင္းအရာမ်ားသည္ Tech X Blog Site မွ တစ္ဆင့္ ကူးယူေဖာ္ျပေပးထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။

About the author

Chan Myae Maung

Leave a Comment

Please wait...

ေန႔စဥ္သတင္းမ်ားရယူပါ

ေန႔စဥ္သတင္းမ်ားအား သင္၏ အီးေမးလ္သို႔ အလိုအေလ်ာက္ရယူႏိုင္ရန္အတြက္ Submit ျပဳလုပ္ထားလိုက္ပါ...